André Andersson - Carl Odell - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist - Patrik Lippe

Avbytare: Filip Zahn, Joel Jakobsson, Fredrik Odell, Becir Hodzic och Johannes Jönsson.

Nicklas Mattsson ut - Joel Jakobsson in 45 min
André Andersson ut - Fredrik Odell in 67 min
Patrik Lippe ut - Becir Hodzic in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Vi fick återigen ändra om lite i startelvan då några spelare från förra matchen inte kunde deltaga. Den nya konstgräsplanen i Rydsgård var extremt liten och vi mätte upp den till max 55 meter i bredd. Rydsgård som var vana vid den lilla planen satte en hög press på oss direkt från början. En sak vi pratat om innan matchen var såklart Rydsgårds fasta situationer som man förlitar sig mycket på. Nästan alla hörnor och frisparkar är livsfarliga och ett mycket starkt offensivt vapen. I den 9:e minuten får Rydsgård en hörna. Hörnan slås in och nickas mot mål men Vasko Mitrovic aggerar extramålvakt och nickar bort från mållinjen. Efter denna farligheten höjer ÖT Smygehuk sig och börjar hitta kombinationerna. I den 15:e minuten slarvar ÖT Smygehuk i försvaret och Adam Norén "tvingas" hålla fast en fri Rydsgårdspelare och domaren blåser korrekt för straff. Straffen slås i mål till 1-0. Nu höjer ÖT Smygehuk sig igen och vi börjar komma fram mer och mer i offensiva attacker. I den 23:e minuten vinner Sebastian Kristensson boll mitt på vår planhalva och spelar snabbt upp den mot Johan Hellström vid mittlinjen. Johan vänder bort sin bevakare och lägger en fin boll på djupet mot vindsnabbe Vasko Mitrovic som kommer fri med målvakten men målvakten räddar Vaskos avslut, men inte bättre än till en fri Gustav Lindquist som från nära håll kan rulla in 1-1 i öppet mål. Detta var Gustavs 2:a mål under försäsongen. I den 33:e minuten slår Johan Hellström en inläggsfrispark mot bortre delen av straffområdet där Sebastian Kristensson slår ett nytt inlägg mot bortre stolpen där bollen precis går över en fri Gustav Lindquist. Nära ledningsmål där. I den 41:a minuten blir det lite kalabalik i ÖT Smygehuks straffområde efter en ny Rydsgårdshörna och ett avslut går förbi Philip Borgström i målet men bakom honom dyker Carl Odell och gör en fantastisk räddning... med handen. Rött kort för Carl Odell och ny straff för Rydsgård. Straffen slås retfullt i mål med en nätt chip högt, mitt i mål till 2-1. I och med Carl Odells utvisning fick vi sätta in en ny spelare och det är Filip Zahn som kommer in i anfallet och Vasko Mitrovic flyttas ned som en av tre innermittfältare. I paus går Nicklas Mattsson ut och in kommer Joel Jakobsson. Den andra halvleken böljar fram och tillbaka och det är bara nära hela tiden att heta målchanser skapas åt något av hållen. Efter 67 minuter går André Andersson ut och in kommer Fredrik Odell. I den 80:e minuten går Patrik Lippe ut och in kommer ej spelklare Becir Hodzic. I den 81:a minuten spelar Johan Hellström snyggt på djupet mot nyss inbytte Becir Hodzic som kommer fri med målvakten från vänsterkanten och Becir försöker sätta bollen över den utrusande målvakten men bollen tar (o)turligt rakt i huvudet på målvakten och ut till hörna. Nära kvittering där. I den 82:a minuten spelar ÖT helt fel i försvaret och en Rydsgårdspelare kan enkelt slå in 3-1. I den 86:e minuten får en Rydsgårdspelare på en drömträff från 25 meter som borrar sig upp i Philip Borgströms högra kryss till 4-1 vilket blir slutresultatet. Resultatet 4-1 är något missvisande där vi i stort sett ger bort tre mål. Skitsamma, det gäller att göra fler mål än motståndarna och det misslyckades vi med. Nu tar vi nya och friska tag till seriepremiären! I nästa match som också är seriepremiär väntar AIF Barrikaden på lördagen den 11:e april klockan 14:00 på Smygehamns konstgräsplan!